Skjermbilde 2021-06-18 kl. 21.22.36
last ned
ECH-2022_Enkel_Pos-CMYK

Takk for EM 2022 – Para!

19. mars og avreise dag – dermed siste dag av EM 2022 på Hamar i vikingskipet for paraskytterne. For mange utøvere startet arrangementet og første konkurransedag tirsdag 15. mars med en solfylt dag. Denne dagen var starten på flere spennende dager fylt med prestasjoner på høyt nivå og skyting på sitt beste. Dette var nemlig dagen hvor 114 skyttere fra 26 ulike nasjoner hadde samlet seg i vikingskipet for å kjempe om hvem som tok med seg Europamestertittelen hjem.

Se vår Flickr-konto for bilder tatt under mesterskapet.

Vi har hatt besøk av både God Morgen Norge, en gjennomgang av arrangementet med komitéleder Bjørn Harald Vik og ansvarlig for para-aviklingen av Europamesterskapet, Heidi-Sørlie Rogne i livesendinger bestående av 2 deler. Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen besøkte fredag 18. mars Vikingskipet. Der bronsemedalist Daniel Walø introduserte og viste frem VI-skyting, dette med følge av assistent Jan Brække og integreringskonsulent i Norges Skytterforbund, Gyda Winther.

Monica Lillehagen var første norske utøver til å delta i konkurranse under EM 2022. Tirsdag 15. mars startet hun tidlig med PTS start allerede klokken 09:00 for å gjøre seg klar til øvelsen R2 som er 60 skudd stående for kvinner i klassen SH1. Monica skøyt en god kvalifisering, og med poengsummen 604.1 kom hun seg videre til finalen. Finalen som senere på dagen skulle skytes av topp åtte, var preget av mange gode skyttere. Her var nivået godt fra start, og Monica endte opp på en 7.plass med 139.2 poeng. Monica deltok også i R3, 60 skudd liggende, og endte opp på en 23. plass med 623.8 poeng. Vi gratulerer igjen med gode prestasjoner!

Martin Sørlie-Rogne var andre norske skytter i konkurranse. Hans første konkurranse var i R4 som er 60 skudd stående, for klassen SH2 hvor han imponerte enormt. 17 åringen satte nemlig juniorverdensrekord i kvalifiseringen med 627.1 poeng! Vi gratulerer igjen med denne fantastiske prestasjonen og tittelen. Martin skøyt også i R5, som er 60 skudd liggende, hvor han lenge var med i finalekampen. Etter mye spenning og god skyting endte han opp med 630.6 poeng som ga en 13. plass.

Vegard Krogsæther deltok sammen med Martin i R5 kvalifiseringen. Vegard skyter godt og har nesten alle serier over 104 poeng! Etter alle seks seriene endte han med en poengsum på 625.8 som ga en 25. plass. Med seg i kvalifiseringen representerte også Magnus Himle-Hopland Norge. Magnus viste god innsats og vilje gjennom alle seks seriene, som ga han tilslutt en 30. plass med 618.9 poeng. Alle guttene skøt i klassen SH2, og var alle i sitt første internasjonale mesterskap, de er unge – og viste et strålende nivå. Vi gratulerer alle med flott debut!

Espen Børsum Jensen sin første konkurranse var onsdag 16. mars hvor han deltok i P1, 60 skudd stående for klassen SH1. Halvveis inn i denne spennende kvalifiseringen lå han til en 13. plass. Nivået var skyhøyt og Espen tok dermed med 535 poeng – 5x en 17. plass. I siste dag av WSPS var det P5 40 skudd (mix – kvinner og menn i samme øvelse), i klassen SH1 som skulle skytes. Her deltok Espen, og skøyt seg til en 9. plass med 328 poeng.

Sun Bore skøyt også sin første konkurranse onsdag 16. mars i P2 som er 60 skudd stående for klassen SH1. Hun skyter godt, og nivået i denne kvalifiseringen var enorm. Sun skøyt til seg til en 9. plass med 500 poeng – 4x. Samme som Espen så deltok også Sun på P5. Hun skyter gode serier med en knall sisteserie på 89 poeng som ga henne en total på 321 poeng og 10. plass!

Daniel Walø sitt første og eneste konkurranse ble gjennomført den 17. mars i VIP som er 60 skudd liggende, i Vi-klassen, for blinde og svaksynte. Daniel presterer på et høyt nivå, og kvalifiserte seg til finalen med poengsummen 599.8. Finalen besto av topp åtte hvor nivået fra start var imponerende. Daniel holdt hodet kaldt og skøyt seg til bronsemedalje med 216.4 poeng. Vi gratulerer så mye, og er meget imponert!

Siste konkurranse for mesterskapet var mixed team. Dette er en konkurranse hvor en kvinne og en mann fra samme nasjon utgjør laget. Her skulle Espen Børsum Jensen og Sun Bore sammen representere Norge. Etter to spennende kvalifiseringsrunder med gode prestasjoner, skulle de norske skyte om bronsemedaljen mot Nord-Makedonia. Dette var en spennende kamp, hvor dessverre denne gangen Nord-Makedonia tok seiere. Med to utøvere som skal skyte godt på samme skudd, klaffet det ikke helt denne gang. Men de fikk med seg flott konkurransetrening, og vi gleder oss til å se fortsettelsen!

Vi gratulerer alle de norske utøverne med vel gjennomført! Vi er imponerte over prestasjonen hver og enkelt gjør.

Europamesterne for WSPS ECH 2022 på Hamar ble:

R1 SH1 – Laslo Suranji fra Serbia med 246.2 poeng

R2 SH1 – Veronika Vadovicova fra Slovakia med 249.4 poeng

VIS SH-VI – Barbara Moskal fra Polen med 211.9 poeng

R4 SH2 – Kevin Liot fra Frankrike med 252.7 poeng

P1 SH1 – Tomas Pesek fra Tsjekkia med 229.2 poeng

P2 SH1 – Olivera Nakovska-Bikova med 232.3 poeng

R10 mixed team SH1 – Slovakia

R3 SH1 – Veronika Vadovicova fra Slovakia med 254.0 poeng

VIP SH-VI – Ager Txakartegi Solabarrieta fra Spania med 242.0 poeng

R5 SH2 – Ryan Cockbill fra Storbritannia med 255.0 poeng

P5 SH1 – Szymon Sowinski fra Polen med 352-2x poeng

P6 mixed team SH1 – Tyrkia

Trykk her for fullstendige resultatlister.

Vi takker alle frivillige, offisielle, deltakere, jurymedlemmer og alle involverte for en strålende jobb under disse dagene i vikingskipet! Uten hver enkelt av dere ville ikke WSPS kunne blitt gjennomført på en så fantastisk måte. Vi ønsker alle god tur hjem – og tusen takk for god innsats!

Mesterskapet ble avsluttet med noen gode ord av Ghislane Briez, som skrøt ekstremt av mesterskapet på Hamar. 

Vi er takknemlige for å ha fått æren av å ønske alle nasjoner og deltakere til Hamar og Vikingskipet. 

Her takker hun president i Norges Skytterforbund, Håvard Larsen for flott gjennomføring av EM for Para 2022.