Skjermbilde 2021-06-18 kl. 21.22.36
last ned
ECH-2022_Enkel_Pos-CMYK

Siste dag av WSPS

Solfylt fredag på Hamar, og fullt kjør i vikingskipet fra morgen til slutt. Dagen i dag bydde på litt mindre konkurranser enn andre dager, men nivået og prestasjonene er fortsatt til å måpe av! Skytterne ankom vikingskipet på morgenkvisten for PST start klokken 09:00 hvor to av våre egne deltok.

Både Espen Børsum Jensen og Sun Bore hadde en spennende dag i vente hvor de begge skulle skyte P5 som er 40 skudd for mix i klassen SH1, og sammen litt senere på dagen mixed team hvor de representerte Norge.

Espen Børsum Jensen startet sin første serie med 76 poeng i R5, og like etter på serie to stiger nivået og det gjør selvfølgelig poengsummen på seriene hans også. Han skyter stabilt og godt som gjør at han ender opp med 328 poeng og fire innertiere. Seriene hans så slike ut: 76-84-83-85. Etter en god time med godt fokus og intens konkurranse ender Espen tilslutt opp på en 9. plass.

Sun Bore startet sin første serie i R5 med 77 poeng. Det gjorde at de to norske skytterne var hakk i hælen på hverandre fra start, og spenningsnivået på topp. Sun fortsetter med gode serier som så slike ut: 77-74-81-89. Med en knall siste serie og den gode skytingen i forkant ender hun opp med 321 poeng totalt og 6 innertiere. Det gjorde at hun tilslutt endte opp på en 10. plass.

Ikke lenge etter første konkurransen var over, måtte de allerede skifte fokuset over til neste. Her skulle de sammen skyte i mixed team. Dette er en konkurranse hvor en kvinne og en mann fra samme nasjon utgjør laget.

Etter første kvalifiseringsrunde var det Tyrkia med 557 poeng som vant med skytterne Aysel Ozgan og Murat Oguz. Vår egne skyttere hadde i første kvalifiseringsrunde en sammenlagt poengsum på 532 med åtte innertiere.

Bore Sun sine serier var slik:

  1.  86 – 87 – 89

Espen Jensen sine serier var slik:

  1.  88 – 91 – 91

Like etter skulle de samme skytterne skyte kvalifiseringsrunde nummer to som var avgjørende for hvem av de som skulle skyte om gullet. Her skyter våre egne to gode serier som gir en samlet poengsum på 344 poeng med fem innertiere. Med denne poengsummen var de videre til bronsefinalen som skulle skytes klokken 12:45.

Bronsefinalen ble mellom Norge og Nord-Makedonia med sine skyttere Olivera Nakovska-Bikova og Vancho Karanfilov. Dette var en spennende bronsefinale fra start, men Nord-Makedonia presterte dessverre hakket bedre og tok seieren denne gang. De norske presterte fortsatt godt, og fikk med seg god finaletrening.

Europamesteren og vinneren av P5 var Szymon Sowinski fra Polen med 352 poeng og to innertiere. For mixed team var det Tyrkia som tok seieren med laget som besto av Aysegul Pehlivanlar og Cevat Karagol og den totale poengsummen 370.

Fullstendige resultater finner du HER.

Bilder fra arrangementet finner du HER.