Skjermbilde 2021-06-18 kl. 21.22.36
last ned
ECH-2022_Enkel_Pos-CMYK

EM 2022

Norges Skytterforbund arrangerer Europamesterskapet i luftvåpen i Vikingskipet fra 13.-27. mars 2021.

For første gang skal det arrangeres to påfølgende mesterskap for funksjonshemmede (para) og ikke-funksjonshemmede utøvere. Det blir en glidende overgang mellom mesterskapene da Europas beste luftskyttere samles på Hamar i mars.

Europas beste paraskyttere skal kjempe om mesterskapstitler i luftrifle og pistol fra 13.-18. mars. Fra 19.-27. mars skal det kåres europamestere for junior og senior i luftrifle, luftpistol og viltmål. Med andre ord samler vi alle Europas beste skyttere, uansett gren og øvelser til Hamar, der vi vil være vitne til forhåpentligvis skyting på svært høyt nivå – og på nært hold.

Om Norges Skytterforbund

I 1946 ble det nåværende Norges Skytterforbund stiftet ved en sammenslåing av de nevnte organisasjonene NAIS, miniatyrskytterforbundet, sportskytterforbundet og Skyteutvalget i Arbeidernes Idrettsforbund. Etter denne reorganiseringen dekker Norges Skytterforbund alle de skytegrener hvor det kjempes om internasjonale mesterskap og titler innen rifle, pistol, lerdue og viltmål.

Nasjonalt er forbundet tilsluttet Norges Idrettsforbund og Olympiske komité. Internasjonalt er Norges Skytterforbund tilsluttet International Shooting Sport Federation (ISSF), den Europeiske Skytterkonfederation (ESC) og Nordisk Skytter Region.

Kontaktpersoner

Sponsorer

Bjørn Harald Vik

Leder EM 2022

Per Iversen

Generalsekretær i NSF